Пројекат финансира Европска унија

О КАЧЕРСКОМ МЕДУ


Регистрацијом географске ознаке,  Качерски мед се придружио групи производа високог квалитета и потенцијала за пласман и вредноваје на основу порекла и посебних својстава. 

Качерски мед садржи најмање 85% багремовог меда, до 10%ливадског и до 5% липовог меда.

„Качерски мед“ је полифлорни мед изузетних својстава, умерено светле до врло светле, окер жуте и наранџасте боје. Арома „Качерског меда“ је изузетно пријатна са јасно израженим преовлађујућим тоном багремовог меда и приметним зачињеним мирисом липе. Укус је пријатан, изразит и угодан и у устим атраје дуже од 5 минута. Качерски мед је у оквиру  категорије цветног меда.

Област заштићеног географског порекла „Качерског меда“  обухвата територију Београдског, Колубарског, Моравичког и Шумадијског округа и захвата делове општина: Лазаревац, Ваљево, Мионица, Љиг, Лајковац, Обреновац, Уб, Горњи Милановац и Аранђеловац. Кроз ову област протичу реке – Колубара, Тамава, Љиг, Уб, Качер и Турија. Надвисују је и ограничавају планине Повлен, Маљен, Сувобор, Рудник и Букуља. 

Област заштићеног географског порекла обухвата површину од близу 1000 км2. На овој територији живи око 300.000 становника.

ПОЛИФЛОРНИ МЕД ИЗУЗЕТНИХ СВОЈСТАВА, УМЕРЕНО СВЕТЛЕ ДО ВРЛО СВЕТЛЕ, ОКЕР ЖУТЕ И НАРАНЏАСТЕ БОЈЕ.
НАШИ ПРОИЗВОДИ

Студијско путовању у Италију у оквиру пројекта „Пчеларски центар Качерски мед“

Чланови пројектног тима и представници ГО Лазаревац, представници земљорадничке задруге „Качерски мед“

Наступ на сајму пчеларства

Презентација пројекта "Пчеларски центар-Качерски мед" и ЗЗ Качерски мед на 7. Државном пчеларском сајму