Пројекат финансира Европска унија

НАСТУП НА САЈМУ ПЧЕЛАРСТВА
У Београду је од 28.02.-01.03.2015., у организацији Савеза пчеларских организација Србије организован 7. Државни пчеларски сајам.

У Хали 2 Београдског Сајма окупило се много излагача из целе Србије, а учешће на овом сајму узела је и Градска општина Лазаревац која је представила пројекат „Пчеларски центар Качерски мед“. У сарадњи са Земљорадничком задругом „Качерски мед“ посетиоцима овог сајма представљени су досадашњи резултати пројекта.  Током два дана сајма широј јавности је представљен   „Качерски мед“, производ са заштићеним географским пореклом. Велики број посетиоца сајма посетио је штанд пројекта „Пчеларски центар Качерски мед“ где су могли да добију информације о могућностима учлаљњења у Земљорадничку  задругу „Качерски мед“, начину производње и специфичностима производа „Качерски мед“.

Поред „Качерског меда“ представљено је и неколико производа које ЗЗ „Качерски мед“ планира да пакује у наредном периоду, пре свега „Багремов мед“,  „Липов мед“, „Ливадски мед“ и „Сунцокретов мед“.

Менаџер пројекта Александар Милосављевић је истакао: „Данашњим наступом на Државном пчеларском сајму желели смо да представимо све резултате које смо до сада постигли током реализације пројекта „Пчеларски центар Качерски мед“ и да најавимо покретање производње у ЗЗ „Качерски мед“ као и почетак серттификације производа за заштићеном географском ознаком „Качерски мед“. Током сајма успостављени су бројни контакти са домаћим и страним партнерима о  могућностима будуће сарадње.“

В.д. директора Земљорадничке задруге „Качерски мед“ Мирослав Урошевић позвао је све пчеларе који су заинтересовани за чланство у задрузи да се што пре обрате њеном рукводству, како би што спремније дочекали почетак сертификације „Качерског меда“.

Наступ на Државном пчеларском сајму само  је једна од активности пројекта „Пчеларски центар Качерски мед“ чија је реализација продужена за три месеца и трајаће до маја 2015.

Пројекат „Пчелартски центар Качерски мед“ спроводи градска општина Лазаревац у сарадњи са партнерима, општинама Лајковац и Љиг и ЗЗ „Качерски мед“ у оквиру ЕU Exchange 4 програма који финансира Делегација Европске уније у Србији а спроводи Стална конференција градова и општина.

ПОЛИФЛОРНИ МЕД ИЗУЗЕТНИХ СВОЈСТАВА, УМЕРЕНО СВЕТЛЕ ДО ВРЛО СВЕТЛЕ, ОКЕР ЖУТЕ И НАРАНЏАСТЕ БОЈЕ.
НАШИ ПРОИЗВОДИ

Студијско путовању у Италију у оквиру пројекта „Пчеларски центар Качерски мед“

Чланови пројектног тима и представници ГО Лазаревац, представници земљорадничке задруге „Качерски мед“

Наступ на сајму пчеларства

Презентација пројекта "Пчеларски центар-Качерски мед" и ЗЗ Качерски мед на 7. Државном пчеларском сајму